KOMPLETNÍ VÝPRODEJ! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Šungit – kámen zprostředkující výjimečné působení díky velmi zvláštní skladbě uhlíků

Tento článek vám zodpoví na otázky, jako jsou, co to je šungit, jak a kdy byl objeven, jak působí i jaké je jeho složení.

Některé jeho vlastnosti vás dost možná překvapí, čtěte dál.

CO TO VŮBEC ŠUNGIT JE?

Jedná se o specifickou horninu, která obsahuje uhlík, křemík a v minimálních zastoupení i skoro celou tabulku dalších prvků. Název šungit je odvozen od místa v ruských nezalidněných severských krajích, kde byl tento zvláštní kámen objeven.

Nejedná se o žádnou relikvii z antické mytologie. Objevení léčivé síly šungitu se váže k velkému ruskému caru Petrovi I. Právě na jeho příkaz byly mediky provedeny vůbec první výzkumy tohoto kamene.

LEGENDA O ŠUNGITU

Existuje pověst, která vypráví, že šungit zachránil carské vojsko roku 1709 v bitvě u Poltavy. Všechny zdejší vody byly totiž pro lidi značně nebezpečné. A to je docela problém, pokud potřebujete zásobovat několikatisícovou armádu pitnou vodou. Proto se stalo, že celou švédskou armádu stihly žaludeční onemocnění (a to včetně švédského krále).

Na druhé straně byla ale situace úplně jiné. Ruská armáda byla v podstatě v pořádku. Jak se to stalo? Ruský car údajně osobně nařídil veškerou vodu dezinfikovat pomocí kousků černého „čertovského kamene“ – tedy šungitu.

JAK TO BYLO SE ŠUNGITEM DÁLE?

Na základě zmiňovaných lékařských výzkumů byl potvrzen zvláštní vliv tohoto kamene a car nechal zřídit přímo u zdroje šungitových vod první ruské lázně – „Marciální vody“. Zde se i sám cár několikrát léčil s celou svojí rodinou.

Smutnou pravdou je, že po jeho smrti lázně rychle upadly a přišly v zapomnění.

ŠUNGIT DNES

Teprve až v posledních letech se šungit dočkal svého znovuobjevení. Moderní přístroje a technologie umožnili ještě vědečtější a nepopiratelný průzkum tohoto kamene.

Byly prokázány jeho léčebné a blahodárné účinky a zahájila se průmyslová výroba filtrů i preparátů na čištění vody šungitem, které dnes využívají až milióny lidí po celém světě.

DSCF8973

SLOŽENÍ ŠUNGITU

Účinky šungitu jsou patrně vyvolány obsaženým uhlíkem. Ten se nachází nejen v klasické podobě, ale i ve formě tzv. fullerenů. O výjimečných vlastnostech fullerenů pojednává odborný tisk a i v dnešní době je jen velmi obtížně dokážeme získat laboratorní cestou.

V přírodě byly fullereny poprvé objeveny právě v šungitu. Později i na několika málo dalších místech na zemi. Zajímavé je, že to ale byly vždy místa po pádech meteoritů či asteroidů. Tento fakt jim jen dodává nádech tajemna.

Logicky se potom předpokládá, že za zvláštní účinky může zejména obsah fullerenů, neboť jsou přirozeně mnohem aktivnější než jiné formy uhlíku.

PŮSOBENÍ A VYUŽITÍ

Šungit dokáže čistit z vody téměř všechny organické i neorganické nečistoty a to včetně nafty, pesticidů, těžkých kovů, chlóru aj. Má velmi vysoké katalytické a absorpční schopnosti. Na povrchu rozkládá či absorbuje většinu jedovatých i nepříznivých látek nacházejících se ve vodě. Tyto účinky potvrdily četné výzkumy.

Fullereny se dokáží spojovat s organickými radikály a je možné vytvářet s nimi vodní roztoky s velkou koncentrací látek nerozpustných ve vodě.

Vědci doufají, že se jim na základě toho podaří vytvořit prostředek proti rakovině. Chtějí ve vodě rozpouštět fullereny s radioaktivními izotopy. Díky této látky by měli být schopni cíleně působit pouze na zasažené buňky a zabránit jejich dalšímu šíření a rozrůstání.

Baktericidní působení šungitu je proti široké škále virů i bakterií, dokáže zbavit vodu 85 – 98 % bakterií.

Někteří uvádí, že působí i na strukturu vody, kdy je schopen zvyšovat její energetiku a smazávat její negativní informace o znečištění.

Šungit má řadu významných pozitivních vlivů na lidský organismus, léči řadu alergií, zápalových onemocnění a kožních nemocí. Využívá se ve farmakologii i kosmetice. Lze jej využít i k vyrušení geopatogenních zón a vlivu elektrosmogu.

Mnoho lidí zaznamenalo pozitivní vliv šungitu při nošení různých talismanů a náramků přímo u sebe. Je to šikovná varianta, jak mít šungit stále u sebe a využít blahodárného působení jeho obsažených fullerenů. Takto působí jako štít před elektrosmogem, pomáhá neustále odbourávat stres, napětí a alergické příznaky, zvyšuje energetickou hladinu a urychluje léčení řady onemocnění.

Náramek ze šungitu

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.