KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Rudraksha náramky aneb boží slzy – kde se tu vzaly a co jsou zač?

Toto posvátné dřevnaté semínko hnědé až červené barvy je významné zejména v buddhismu a hinduismu, kde se navlečené na šňůrku používá jako duchovní růženec.

Lidstvo je sice zná už od 10. století, ale dnes věří, že moc těchto semínek je natolik silná, že je už nenosí pouze vyznavači Shivy. Náhrdelníky i náramky přináší mír, sílu a ochranu a používají se k meditaci nebo jako talismany.

Náramkům z Rudrakshy řada cestovatelů věří, že je ochrání na cestách. Mají obrovskou pozitivní energii pro tělo i mysl. Údajně je vědecky dokázáno, že má spoustu zdravotních přínosů.

Jedná se o semínka věčně zeleného stromu Elaeocarpus ganitrus, které roste v Himalájích, Nepálu a Indii.

2524

 

O původu Rudrakshy – legenda o božích slzách

Shiva je bůh zkázy, má moc zničit vesmír. To, co může zničit, může bůh Brahma obnovit, a tak je vytvořen koloběh přírody. Zobrazuje se především s 3. okem na čele, půlměsícem ve vlasech a hadem kolem krku, pod kterým se vyjímá právě náramek Rudraksha.

Legenda praví, že Shiva se rozhodl tisíc let meditovat. Jakmile svou duchovní očistu dokončil, podíval se ze svého příbytku a uviděl gigantické výtvory člověka, které nás však pouze oddalují od boha. To ho natolik rozesmutnělo, že začal ronit slzy.

Všude, kde tyto slzy dopadly, začaly růst Rudrakshy – první stromy. To nám zároveň vysvětlí doslovný překlad slov „Rudra“ (bůh) a „aksha“ (slza), což lze přeložit jako boží slzy.

Pravou Rudrakshu poznáte tak, že chvílí plave na hladině vody a pak se potopí. Naproti tomu umělá Rudraksha bývá dutá a je vyrobena z umělých materiálů, které nejsou dost těžké, aby klesly pod vodu.

 

Pozitivní vlastnosti Rudrakshy

Rudraksha náramky mají řadu velmi pozitivních vlivů nejen na naše tělo, ale i mysl a duši. Dá se využít jako talisman na cesty, kdy nás chrání před okolními vlivy, pomáhá nám usnout v jakémkoliv prostředí, a dokonce i lépe trávit cizí jídlo.

Nejdůležitější účinky Rudrakshy jsou:

  • Zmírnění bolesti hlavy a ekzémů
  • Posílení mentální síly a redukce stresu
  • Napravení problémů s krevním tlakem, posílení nervového systému
  • Ochrana před negativní energií a působení jako energetický štít, ve kterém se energie obrátí zpět do sebe sama
  • Zlepšení soustředěnosti a bystrosti

V našem e-shopu naleznete řadu různých náramků a také výběr Rudraksha náramků.

 

2539

 

Jak správně pečovat o náramek z Rudrakshy a kdy jej nenosit?

Rudraksha sama přejímá energie svého nositele. Z toho důvodu na ni nesmí nikdo kromě vás sahat. A ani byste jí neměli mít na sobě, pokud její nositel zrovna konzumuje alkohol nebo maso (dle staré hinduistické tradice).

Podle naopak pragmatického hlediska se nedoporučuje ji nosit, pokud se myjete chemickým mýdlem. Je však velmi prospěšné mít ji na sobě, pokud se sprchujete jen v čisté studené vodě.

Jednou za čas, když bude potřeba, svůj náramek můžete umýt kartáčkem a nechat uschnout (ne však na přímém slunci) a poté namazat ochranným olejem. Dobře fungují zejména sezamové, mandlové a kokosové oleje (které i hezky voní a dodají náramku krásný lesk).

Při čištění kartáčkem a natírání olejem se vyhněte třásním a minerálním kamenům.

Tip: Více se o péči o náramky můžete dočíst v našem článku.

 

DSCF8190

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.