KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Obsidián – vlastnosti, léčebné účinky, čištění

Kámen obsidián vznikl z rychle vychladlé roztavené lávy. Obsidián je druh sopečného skla utvořeného rychlým kontaktem žhavé kyselé viskózní lávy s chladným prostředím. Jedná se o kámen bez hranic a omezení, který účinkuje rychle a velikou silou.

Název obsidián je odvozen od Římana jménem Obsius, který jej v Etiopii objevil. Dnešní naleziště jsou především v USA, Mexiku, Japonsku, Rusku, Slovensku a Maďarsku.

Vlastnosti obsidiánu

Je relativně křehký a nijak zvlášť tvrdý, na Mohsově stupnici se jeho tvrdost udává na 5,5, což odpovídá pevnějšímu kapesnímu nožíku. Je však relativně křehký, trochu podobně jako klasické sklo, které všichni dobře známe. Dejte si proto pozor, abyste svůj kámen nerozbili.

Dá se snadno leštit. Často ho používají šperkaři, kteří do něj umí dělat krásné rytiny, a na špercích se pak nádherně leskne.

Pokud by se vám obsidián rozbil, buďte opatrní, jelikož hrany úlomků mají velmi vysokou ostrost (mj. také odrazivost světla).

Díky své ostrosti úlomků byl využíván v době paleolitu a neolitu na výrobu nástrojů, škrabek, nožů a hrotů oštěpů. Nejstarší nález se datuje přibližně 9000 let zpět do Mezopotámie. Znali jej také Aztékové. V současnosti se v kardiochirurgii používá jako ostří skalpelů, jelikož jeho řez je mnohem ostřejší než nejkvalitnější ocel.

Díky svému původu odhaluje slabosti, bloky i trhliny lidských vlastností. Tím nám nabízí také způsob, jak se zbavit destruktivních a oslabujících vlastností. Obsidián nás podněcuje k dalšímu růstu a během tohoto procesu nám poskytuje stabilní podporu. Umožňuje důkladné a do hloubky jdoucí léčení duše.

Je třeba být s ním také obezřetný, jelikož může také vytáhnout na povrch negativní emoce a nepříjemné pravdy. Nelze před ním nic zatajit. Velký kus obsidiánu může velmi účinně uvolňovat geopatogenní zóny a neutralizovat znečištění životního prostředí.

V duchovní rovině dodává duši nové životní síly a eliminuje zablokování energie. Ulevuje od napětí a přispívá k dosažení duchovní integrity. Pomůže nám poznat, kým přesně jsme, nechá nás stanout tváří v tvář vlastnímu stínu.

Využijte léčebné účinky obsidiánu. Vybírejte si z obsidiánových náramků v našem e-shopu, abyste svůj obsidián mohli mít vždy u sebe.

Náramek z lávy a obsidiánu

Léčebné účinky obsidiánu

Největší dar obsidiánu jsou možnosti nahlédnutí do příčin nerovnováhy. Pomáhá strávit vše, co je pro nás těžko přijatelné. Současně s tím zlepšuje i fyzické trávení.

Organismus zbavuje toxických látek, fyzického napětí a odstraňuje bloky.

Snižuje bolesti při artritidě, problémech s klouby, zraněních i křečích. Elixír z tohoto kamene působí blahodárně při šoku, zahání bolest a zastavuje krvácení. Má skvělé účinky na krevní oběh, zahřívá končetiny a lze jej užívat proti zbytnělé prostatě.

hmatka-vlockovy-obsidian

Čištění a nabíjení obsidiánu

Obsidián čistíme pod vlažnou nebo studenou tekoucí vodou, případně jemně dočistíme nečistoty. Lze jej také energeticky čistit zmrazením (tj. dát na 1 až 2 hodiny do mrazáku). Voda nebo chlad neutralizuje energie v kamenu, ale pak jej ještě musíme nabít.

Nabíjení se provádí na sluníčku, v případě černých obsidiánových kamenů je můžeme nechat na přímém slunci, ty jsou dostatečně odolné.

Jemnější obsidiánové kameny (např. mahagonový, sněhová vločka aj.) se nabíjí jemnější cestou – třením jemnou látkou jako je např. flanel, přiložením ke křišťálům nebo na měsíčním světle.

Kompletní nabídku produktů z obsidiánu nalezete zde.

Vločkový obsidián

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.