KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Minerální kámen Tyrkys

Tyrkysovou barvu zná patrně každý. Krásná pozitivní modrá barva, která nás povzbudí a rozehřeje vnitřní energii podobně jako sluníčko svým teplem tělo. Nicméně Tyrkys je i minerální kámen ve stejně úžasné barvě a ten už tak známý není. Ovšem podle mnohých současných i historických pramenů oplývá minerál schopnostmi léčivými i jinými. Jedno tisíciletí byl Tyrkys národním kamenem Persie.

Tyrkys použít

 

Minerál má svou krásnou barvu díky příměsi mědi, kterou obsahuje. Naleziště Tyrkysu jsou zejména v Orientu, Íránu, Číně, USA, Mexiku a v Austrálii. V dávné minulosti jej na zdobení nejen klenotů využívali už Aztékové a Peršané, ale Tyrkys se našel i na klenotech v Tutanchámonově hrobce v Egyptě. Často byl používán spolu s diamanty a rubíny. 

Obzvláštní oblibě byl kámen v Orientu (odkud pochází jeho název "turecký kámen") a u Indiánů na jihu Spojených států amerických. Evropané se s ním seznámili prostřednictvím křížových výprav.

Tyrkys je označovaný za nejsilnější minerál svými léčebnými, duchovními i duševními vlastnostmi.

 

Náramek z tyrkysu

 

 

Léčebné schopnosti:

Tyrkys léčí nejrůznější nemoci očí, dýchací cesty, záněty všeho druhu a na nejrůznějších místech těla. Pomáhá v boji proti virovým infekcím. Podporuje rychlejší regeneraci tkání, vstřebávání živin do buněk a naopak odstraňování škodlivých látek z těla. Pozitivně působí i na trávící problémy, žaludeční choroby a další. 

Duševní schopnosti:

Tyrkys posiluje pozitivní energii a naopak před negativní energií a třeba i zlými sny chrání. Posiluje naši schopnost vyjadřování a komunikace. Zlepšuje spánek. Zvyšuje intuici a klid. Dokonce prý dokáže varovat před neštěstím, nemocí, zlou věcí v životě tím, že zbledne nebo změní barvu do zelena.

Duchovní schopnosti:

Tyrkys pomáhá nastolit rovnováhu, účinněji propojuje ducha s tělem. Srovnává čakry.

 

tyrkys

 

Ať už věříte nebo ne schopnostem přisuzovaným minerálu, je pravda, že Tyrkys a tato modro zelená barva pozitivně ovlivňuje naše smysly. Je to znát i podle množství šperků s Tyrkysem, které jsou všude kolem nás i v našich šperkovnicích. 

Tyrkysové náramky jsou obvykle zdobené stříbrnými prvky, například hlavou Buddhy, hlavou lva. Mohou být doplněny i dalšími minerály, které doplňují nebo zvyšují účinky kamenů. Například Howlitem, který zvyšuje klid nositele a pomáhá bojovat se vztekem a jinými negativními emocemi.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.