KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Masážní rollery – krásný a účinný pomocník nejen při masáži obličeje

Dnes se podíváme na velmi zajímavou pomůcku – masážní rollery. V poslední době se hojně objevují na Instagramu a sociálních sítích v rukou různých blogerů i kosmetických salónů. Jelikož se jedná o jednoduchý a účinný nástroj, můžete si ho mezi své kosmetické vychytávky zařadit i vy.

Lze se setkat také s označením masážní váleček nebo face rollery (z anglického „face“ obličej a „roller“ váleček), což způsob jeho použití do značné míry vystihuje.

V tomto článku vám ukážeme, jak fungují, jak se používají a jaké mohou mít dlouhodobé účinky.

 

Co to vlastně face rollery jsou?

Je to skvělý pomocník při lymfatické masáži nejen obličeje a krku, ale i dekoltu nebo ramen. Může pomáhat k redukci otoků, zlepšuje cirkulaci krve a rozproudí lymfu.

Mimo jiné pomůže krémům a sérům pronikat hlouběji do pleti.

Jeho pravidelné používání vede zpravidla ke zlepšení pružnosti pleti, redukci vrásek a oteklosti kruhů pod očima.

 

Jak face-roller vypadá?

Nejčastěji se masážní válečky vyrábějí ze dvou nebo jednoho kusu přírodních kamenů. Ty jsou zakulacené a dohladka opracované. Na své ose se kameny volně protáčejí, aby při používání nedrhly a byly co nejpříjemnější.

Z důvodu, že se jedná o přírodní kameny, byste měli počítat s trošku vyšší cenou. Ty nejlevnější varianty bez označení, o jaký kámen se jedná, bývají vyrobeny pouze z nabarveného skla. Jejich účinky jsou ale slabší, jelikož sklo kvůli svých fyzikálních vlastností působí odlišně.

Některé masážní rollery jsou vyrobeny pouze s jedním širším kamenem. Zpravidla o něco dražší face rollery jsou vyrobeny ze dvou kusů. Každému může vyhovovat jiný typ, a proto se nedá říct, že by kterákoliv varianta byla vyloženě špatně nebo dobře.

Výhodou oboustranného masážního válečku může být, že se s ním někomu snadněji masírují určité partie obličeje (např. kolem nosu, líčka apod.).

 

Masážní roller

 

Účinky masážního válečku – co dokáže?

Nezáleží na tom, zda v sílu léčivých kamenů věříte nebo ne. Masážní rollery plní svůj úkol v obou případech.

 

Účinky rolleru na psychiku

Kromě fyzických účinků, které souvisí s vykonáváním samotné masáže, působí i v rovině psychologické či duševní.

Už jen to, že si uděláte čas sami na sebe a budete se věnovat péči o tělo s touto krásnou pomůckou, vás může uvést do stavu uvolnění a navozovat stavy podobné meditaci. Pak je lhostejno, zda věříte v sílu samotného požitého kamene či nikoliv.

 

Fyzické působení face rolleru

Jsou ideální pomůckou k lymfatické masáží, která zbavuje pleť toxinů i otoků (v oblasti očí). Pravidelnou masáží lze docílit lepšího prokrvení (lepší cirkulace krve) a sjednocení tónu pleti. To vše ve výsledku vede k vyhlazení vrásek, projasnění a mnohdy trvalému zbavení vaků pod očima.

Kvalitní kameny jsou vždy pocitově chladnější. Zprvu vás tedy chladivý dotek kamene krásně uklidní (právě chlad tolik pomáhá na oteklá oční víčka) a teprve po chvíli masáže se nahřejí a odmění vás příjemným teplem.

Společně s uvolněním se a lepším prokrvením mohou pomáhat proti bolestem hlavy i migrénám.

Mimo samotnou masáž jsou masážní válečky skvělé také při aplikaci krémů či sér, kdy pomáhají lépe a rychleji pronikat aktivní složce hlouběji do pleti.

Samozřejmě nemusíte masážní pomůcky používat pouze na obličeji. Při respektování určitého rozumné tlaku, abyste si neponičili osu držící kámen, můžete masírovat celé tělo. Velmi účinné mohou být i v oblasti dekoltu, břicha, chodidel, lýtek, předloktí aj.

Velmi zajímavé je použití také pro masáž svalů krční páteře. Ty řada z nás mívá hodně ztuhlé kvůli dlouhých hodin práce u počítače a velkého množství nahromaděného stresu.

Zajímavou masážní pomůckou, kterou u nás naleznete je masážní váleček z jednoho kusu. Ten je z jednoho kusu kamene (není u něj žádná osa, na které se kámen protáčí). Je vhodný zejména pro ty, kteří potřebují masírovat více silou. To bývá vhodné zejména pro oblasti zad, ramenou, nohou aj.

 

Masážní váleček

 

Pravidelným užíváním rolleru docílíte:

  • zlepšení krevního oběhu a tónu pleti

  • pružnější a jemnější pokožka

  • podpora lymfatické drenáže

  • zmírnění otoků i vrásek včetně otoků pod očima

  • eliminace toxinů v těle

  • tvarování obličejových křivek

  • zmírnění bolestí hlavy a svalového napětí

  • relaxace a zklidnění mysli

  • dobíjení pozitivní energie

 

Jak se masážní roller používá?

Uvidíte, že jeho používání je velmi jednoduché, s trochou snahy to zvládne skutečně každý. Můžete s ním masírovat obličej a další partie nasucho nebo s aplikací olejů, krémů či sér. Mělo by to být ale vždy na vyčištěnou pleť.

Obvykle se začíná od středu obličeje a pokračuje se směrem ven k lymfatickým uzlinám. Okolí očí od vnitřních koutků směrem nahoru k vnějším. Kvůli toho, že kámen chladí, skvěle funguje právě na otoky a osvěžuje pleť.

 

Masážní váleček z jadeitu

 

6 tipů pro co nejefektivnější použití:

  • Jestli máte v oblibě jednorázové látkové masky, můžete je spojit s rollery. Stačí si nasadit masku, jak jste zvyklí a pak s válečkem přejíždět přes ni po celou dobu působení. Pleť se více prokrví a vstřebávání účinných látek se zefektivní.

  • Pro lepší prokrvení pomáhá chlad. Kámen obvykle bývá chladný, ale pokud jej na pár minut umístíte do mrazáku, bude účinek ještě výraznější.

  • Pokud na vás naopak blahodárně působí teplo, můžete před použitím váleček na pár minut vložit do horké vody (pozor, aby nebyla příliš horká!) a dopřejte si před spaním hřejivou masáž.

  • Optimálního účinku docílíte masáží v délce alespoň 10-20 minut. Nemusíte ho používat denně – používejte ho jen tak často, aby vás to bavilo a užívali jste si tento čas.

  • Masáž vám může dobře utíkat, pokud si při ní pustíte oblíbený seriál. Jestliže byste se ale nedokázali dostatečně soustředit, pusťte si raději nějakou klidnou relaxační hudbu.

  • Nezapomeňte po masáži váleček umýt. 

Mějte na paměti, že se jedná o přírodní kameny a každý kus je do jisté míry jedinečný – mohou se mírně lišit barvou a tvarem. I když mají silné energické účinky a mohou nám být silně nápomocny na cestě za zdravím, nenahrazují lékařskou péči.

 

Jaký kámen je pro face roller nejlepší?

Nelze jednoznačně říci, že by nějaký minerální kámen měl být vyloženě nevhodný. Tedy až na pár výjimek, které nemají vhodné fyzikální vlastnosti, jako mohou být např. surový opál (ten je příliš snadné poškodit).

Otázkou ale zůstává, jak si vybrat ten správný? Pokud máte s nějakým kamenem dobré zkušenosti, líbí se vám a působí na vás dobře, zkuste hledat právě ten. Jestliže si masážní roller vybíráte poprvé, nebojte se dát na intuici – prostě si vyberte takový, který se vám na pohled líbí.

 

O některých kamenech jsme psali podrobné články v našem blogu (účinky, vlastnosti, historie aj.). Zkuste se tam podívat, naleznete tam řadu užitečných informací.

 

Jestliže si vybere například jadeitový roller, nemusíte se o něj nijak zvlášť starat (je imunní vůči vnějším energiím), ale například achát a růženín je potřeba čas od času energicky vyčistit a nabít.

Nabíjet je lze na denním světle (ne přímém slunci, aby nevybledly), v pramenné vodě aj. Energická očista se provádí nejčastěji v hrubozrnné mořské soli.

 

Masážní váleček z jadeitu

 

Pro inspiraci - nejčastěji se používají tyto kameny:

  • Růženín – kámen lásky, otevírá srdce, hojí citové zklamání, posiluje empatii

  • Křišťál – ten je zvláště vhodný, neboť podporuje trpělivost, moudrost, projasňuje mysl, nabíjí novou energií, zklidňuje, hojí pokožku, nehty sliznice a snižuje otoky.

  • Achát – dodává citovou, tělesnou a citovou rovnováhu, podporuje sebedůvěru, navozuje pocit bezpečí, posiluje lásku, přetváří negativní energii

  • Jadeit kámen čistoty a vyrovnanosti, srdeční čakra, ochranný kámen, přitahuje štěstí a přátelství, uvádí duši do souladu s tělem, hojí stehy, uzdravuje buněčný systém a odstraňuje z těla jedovaté látky

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.