KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Lapače snů – tajuplné indiánské kruhy, které ochrání vaše sny

Než se pustíte do čtení, podívejte se také na náš první článek o lapačích snů, kde najdete užitečné informace o významu jednotlivých částí tohoto amuletu i doporučení, kam jej ideálně umístit.

ODKUD SE VZAL ONEN LAPAČ SNŮ?

Údajně jej poprvé vyrobila jedna stará indiánská babička. Její dítě bylo v noci velice neklidné a nedokázalo spát. My bychom dítěti sahali na bříško a měřili teplotu, ale ona s jistotou rozpoznala, že problémem jsou špatné sny, které na dítě posílají zlí duchové. Bylo nezbytné s tím něco udělat, takže se dala do vyrábění lapače snů s použitím korálků, kůží i pírek.

Tento kouzelný talisman původně vznikl u kmene Čipivejů. Dnes bychom jeho funkci popsali jako filtr, který do mysli nepustí zlé sny. Jen ty dobré projdou sítí a sklouznou po peříčkách spící osobě do hlavy. Na síti uvízlé noční můry stačí první ranní paprsky a jsou okamžitě pryč. Pak je už roznese prérijní vítr.

Jak to ale udělat doma v paneláku? Prostě jej ráno dejte na slunce a místnost provětrejte.

ZÁKLADEM JE KRUH Z VRBY NEBO LÍSTKY 

Obruč by měla být ideálně z měkkého dřeva oloupaného od kůry. To se ohne do kruhu a sváže.

Dejte si pozor na to, abyste kruh nestahovali drátem! Potom byste nemohli od tohoto amuletu očekávat žádné zázraky. Raději použijte kožený řemínek nebo nit.

Původní lapače snů měly obvod asi devět centimetrů. Je na první pohled patrné, že dnes je děláme mnohem větší. Spíše než kvůli praktičnosti to děláme kvůli dekorativnosti.

Z ČEHO VYRÁBĚT SÍŤ?

Původně byla z rostlinných vláken, kožených řemínků či zvířecích šlach, které byly obarveny na červeno.

Dnes obvykle používáme kožené řemínky, lýko nebo bavlněné provázky. Odmotejte si potřebné množství na menší špulku nebo papírek, aby se vám dobře provlékalo oky lapače.

Jakmile takto obvážete celý kruh, máte připraven základ.

CO S PÍRKEM? 

Pokud doufáte v pozitivní vliv lapače snů na váš spánek a sny, měli byste bez výjimky dbát na to, aby všechny použité materiály byly přírodní. Do středu na kůžičku s korálkem upevněte pírka a další menší pírka můžete umístit po obvodu.

Pohlídejte si, aby byl počet pírek na dolním okraji kruhu lichý.

Nádherná pírka pro tento účel jsou bažantí. Že doma bažanty nechováte? Zkuste pohledat na poli nebo zajít do lesa, tam nějaká brzy najdete. Dále můžete použít také peří exotických ptáků, které lze snadno koupit ve výtvarných potřebách.

Někoho by napadlo použít majestátní orlí pera. Ta se pro tento účel ale nehodí, neboť by je původní obyvatelé Ameriky použili spíše na čelenku náčelníka.

Lapače snů

VÝZNAM BAREV, KTERÉ MŮŽETE POUŽÍT

ČERVENÁ

Stimuluje teplo, oživuje nás a dodává odvahu. Symbolizuje vitalitu i energii. Aktivuje, zahřívá, probouzí energii.

ČERNÁ

Pomáhá neuzavírat se do sebe a neztratit se v bouřlivém světě. Znamená pevnost a stálost.

FIALOVÁ

Duchovnost a srdečnost jsou smysly této barvy. Uklidňuje, pomáhá vyvolávat spánek, přináší inspiraci a pokoru. Rovněž napomáhá meditacím.

HNĚDÁ

Její významy jsou trpělivost, pokora a spolehlivost. Je barva zdravého rozumu.

BÍLÁ

Symbol čistoty, ale také perfekcionismu. Pomáhá přemýšlet, stabilizovat a očišťovat.

MODRÁ

Barva moře a povinností. Znamená svobodu, inspiraci, opatrnost. Pomáhá při řešení problému při komunikaci. Propojuje srdce s rozumem.

ORANŽOVÁ

Vyjadřuje optimismus, mládí a radost ze života. Vzbuzuje touhu po dobrodružství a podněcuje zvědavost. Léčí fobie, překonává deprese i těžké životní okamžiky.

RŮŽOVÁ

Symbol něhy, romantické lásky a jemnosti, ale i nezralosti a naivity. Uvolňuje napětí ve svalech i mysli, ale také prozrazuje sentimentalitu a jemnost.

ZELENÁ

Barva přírody, rovnováhy, klidu i naděje. Uklidňuje, léčí, dává nám pocit vyrovnanosti a míru, povzbuzuje přátelství, lásku a sounáležitost.

ŽLUTÁ 

Je nejjasnější teplou barvou. Působí rozveselujícím účinkem. Je symbol moudrosti a vysoké inteligence, podporuje myšlení a oživuje paměť. Podporuje metabolismus a pomáhá při komunikaci, učí nás asertivitě, intuici a tvořivosti.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.