KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Křišťál – nejsilnější energetický kámen, který lidstvo zná

Tato bezbarvá odrůda křemene se většinou vyskytuje ve formě charakteristických krystalů, které snad každý pozná už na první pohled. Hojně se využívá ve šperkařství, radiotechnice i laserové technologii. Oblíbený je pro výrobu optických přístrojů, ve sklenářském průmyslu, ale i jako sbírkový kámen.

Nejvíce se svými vlastnosti a z astrologického hlediska hodí pro lvy, kozorohy a vodnáře. Může dobře posloužit ale i ostatním znamením zvěrokruhu.

Již od pohledu v nás evokuje křišťálovou čistotu vody a působí na nás svou očistnou léčivou energií. Zbavuje nás negativní energie, nabíjí nás pozitivní a lze jej používat na všechna energetická centra lidského těla.

Trocha historie křišťálu

V minulosti mnozí lidé považovali křišťál za zkamenělý led. Právě z této mylné domněnky byl odvozen název podle řeckého označení pro led – Krustallos.

Podle antických legend pili bohové víno jedině z křišťálových pohárů. Šlechta antického Říma považovala džbány a číše z křišťálu za velmi luxusní předměty, pyšnili se jimi jen ti nejbohatší z nich a císař.

Existují i pověsti, že známý císař Nero začal ztrácet svou moc poté, co v záchvatu hněvu rozbil svou sbírku křišťálových číší. I na opačném konci světa v moskevském Kremlu je uložený křišťálový samovar vybroušený z jediného kusu, který kdysi patřil Petru I.

Nejen kdysi, ale i dnes je čirý a průhledný křišťál považován za symbol rovnováhy a čistoty.

Ve středověku se rozdrcený křišťál používal proti zažívacím potížím.

Projděte si kompletní nabídku produktů z křišťálu na našem e-shopu.

 

Surový křišťál

Fyzikální vlastnosti křišťálu

Křišťál je silikát, bezbarvá a dokonale čirá odrůda křemene. Je průhledný se skelným leskem bez štěpnosti.

Jeho tvrdost se na Mohsově stupnici tvrdosti 1-10 udává na úrovni 7, je tedy poměrně hodně tvrdý. To je obdobná tvrdost jakou má křemen, tedy v absolutní tvrdosti 100.

Pro lepší představu… nehet má tvrdost okolo 1,5 někdy 2. Kapesní nožík má okolo 5 a úroveň tvrdosti 10 zaštiťuje diamant.

Této vlastnosti si je lidstvo vědomo už po tisíciletí. Již v neolitu byly používány úlomky křišťálu jako ostré hroty šípů a kopí.

 

Náramky z křišťálu

Léčivé a jiné účinky křišťálu

Jedná se o nejsilnější zesilovač energie naší planety. Pohlcuje, ukládá ale i uvolňuje energii a přináší hluboké pročištění duše. Zlepšuje duševní schopnosti, soustředění a uvolňuje uzamčenou paměť.

Používají se hojně při meditaci, kde krystaly křišťálu dokáží odfiltrovat všechny rušivé vlivy.

 

Nabíjení a čištění křišťálu

Tento krystal se čistí nejlépe přes noc ponořením do misky s vodou, případně jej lze po dobu několika minut držet pod tekoucí vodou.

Můžete jej také pokládat na hematit, čímž dojde k jeho vybití. Poté je samozřejmě potřeba jej znovu nabít na přímém slunci. Tam ho můžete ponechat libovolně dlouho, neboť na rozdíl od řady jiných minerálních kamenů a polodrahokamů nemůže vyblednout.

Jakmile je správně nabitý, lze s jeho pomocí dobíjet i čistit další energetické kameny.

 

Umístění křišťálu

Křišťál lze nosit kdekoliv na těle. Pro klidný spánek se pokládá poblíž hlavy, při bolestech zase na postižené místo na těle.

Proti nervozitě a stresu se doporučuje držet v ruce a setrvat s ním. Pro harmonizaci místnosti jej ideálně v kombinaci s růženínem lze používat jako ochranu před elektrosmogem.

Jestliže jej používáte k meditaci, doporučuje se poloha špicí vzhůru. Naopak je tomu při léčení, kdy se hrot směřuje dolů, aby směřovala negativní energii pryč do země.

 

Valounky z křišťálu

Výskyt nalezišť

K nalezení je snad všude v světě (i když v celkem malé míře) a Česko není výjimkou.

V České republice se nachází pěkné křišťály na Vysočině. Nejhezčí ukázky byly nalezeny v okolí vesnic, jako jsou Borůvka, Suky, Laštovičky, Bory, Kněževes, Sklené nad Oslavou aj.

Mějte svůj křišťál stále při sobě, abyste byli neustále vystaveni jeho silným energetickým účinkům. Snadná a krásná cesta, jak jej mít vždy u sebe jsou náramky z křišťálu.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.