KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Howlit – vlastnosti, léčivé účinky, nabíjení a čištění

Howlit je minerál, který v roce 1868 objevil a po sobě pojmenoval Henry How poblíž Nového Skotska u hradu Windsor. Avšak dnešní největší naleziště se nacházejí v Austrálii, Brazílii, USA, Zimbabwe a Číně.

Je známý především svými uklidňujícími účinky, kterými působí proti stresu, uvolňuje a harmonizuje. Je to kámen patřící Měsíci a stejně jako růženín je spojen se srdeční čakrou, třetím okem a temenem hlavy. Elementem tohoto kamene je voda.

Vlastnosti Howlitu

Jste neklidní, trpíte nespavostí a hodně se stresujete v práci? Howlit je jako pro vás. Jedná se o symbol harmonie a uvolnění, který svému nositeli pomáhá najít klid, odpouštění, lásku ale také odolávat stresu nervozitě a podrážděnosti. Samozřejmě, že nevyřeší všechny problémy za vás, ale může být skvělým talismanem a úžasným pomocníkem.

V duševní rovině pomáhá učit trpělivosti a současně potlačuje nekontrolovatelnou zlost i vztek. Posiluje kladné povahové rysy, překonává přehnanou kritičnost a zamezuje sobectví.

Jedná se o velmi oblíbený kámen nejen u žen, ale i u mužů pro své univerzální vlastnosti. Výborně se ladí s trendy barvami, jako je červená, hnědá, modrá i zelená. 

Hmatka - Howlit 

Léčivé účinky howlitu

Jedná se o receptivní kámen, který má silné uklidňující účinky a je vynikajícím prostředkem proti nespavosti.

Lze si z něj vyrobit drahokamovou esenci. Umožňuje nám přijímat ostatní takové, jací jsou a bez nutkání je měnit. S jeho pomocí lze naladit a připravit mysl, aby dokázala přijímat vyšší moudrost a byla schopna vhledu do nitra dění. Howlit učí trpělivosti, současně potlačuje vztek a posiluje kladné povahové rysy. Posiluje pamět a vzbuzuje touhu po poznání. 

 

Umístění howlitu

Během meditace či potlačování zlosti jej položte na příslušné místo nebo jej držte v ruce. Při nespavosti jej můžete pokládat okolo postele nebo pod polštář.

Jestliže si howlit dáte do kapsy, bude tak neustále neutralizovat vliv negativních sil nejen těch vycházejících z vašeho nitra, ale dokonce i z vašeho okolí.

 Howlit

Nabíjení a čištění howlitu

Tento minerální kámen vydává, ale i pohlcuje energii. Je proto nezbytné jej občas očistit a nabíjet, abyste podpořili jeho pozitivní účinky. Aby se na vás nepřenesly cizí energie, doporučuje se provést očištění a nabití tohoto kamene ihned. Dále se pak čistí dle potřeby nebo jednou za čas.

Nejsnadněji se čistí proudem čisté vlažné vody, a to klidně několik minut. Voda zbaví kámen nejen viditelných nečistot, ale hlavně negativních energií. Následně byste měli howlit jemně osušit a nabíjet měsíčním světlem.

Striktně se vyhněte různým chemikáliím, čisticím prostředkům, olejům a parfémovaným prostředkům, které by mohly kámen zabarvit i poškodit. Nenechávejte jej ve vodě ani příliš vysoké teplotě nepatřičně dlouho. Howlit totiž patří mezi měkčí kameny.

 

Vlastnosti howlitu podle barev

Mohou se vyskytovat i další zabarvení howlitu, čímž se mírně liší jeho účinky.

Zelený howlit především podporuje trpělivost, naplnění životních cílů a předsevzetí. Modrý howlit zase pomáhá vidět problémy více do hloubky a také snadněji hledat jejich řešení.

Dle svých vlastností je howlit vhodný především pro vodnáře, raky, váhy ale mohou jej užívat i ostatní znamení zvěrokruhu.

Howlit - valounek

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.