KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Bílá šalvěj svým kouřem zahubí až 94% vzdušných bakterií

Vykuřování je starobylé umění, které po staletí praktikovali již američtí Indiáni, ale vyskytuje se i v jiných kulturách. Keltové šalvěj spolu s větvičníkem slívovým považovali za posvátné byliny a používali je jako kadidlo a léčivo. Domorodí obyvatelé Amazonie praktikují pálení šalvěje dodnes.

Latinský název pro šalvěj „salvia“ je odvozen od významu „léčit“. Jsou v něm ale i obsaženy další vlastnosti této rostliny, např. že obdarovává člověka moudrostí, zjasňuje myšlení a zvyšuje duchovní vědomí.

81320684_547156715886284_5419306962408736597_n

 

Přínosy vykuřování

Listy bílé šalvěje jsou používány pro očistu mysli, těla a dokáží také očistit atmosféru a rozptýlit negativní energii.

Dým, který vychází z bylinného svazku, očistí od negativních energií životní prostory, lidi a dokonce i předměty. Kouř pomáhá měnit molekulární strukturu vzduchu i energie, což vyvolává čistící účinek.

Zapálený svazek šalvěje vám pomůže zahnat stres, úzkosti nebo zármutek, zvýší pocit pohody a zlepšuje duševní stav. Je to vynikající přírodní antidepresivum.

Mimo jiné také pomáhá snižovat krevní tlak, uvolňuje napětí a normalizuje rychlost dýchání, protože produkované negativní ionty jsou absorbovány přímo do krevního oběhu.

Některé studie zjistily, že produkované záporné ionty také pomáhají normalizovat serotonin v mozku, což může pomoci zlepšit náladu a spánek.

 

Výsledky studie

Nedávná studie dokázala, že pokud se bílá šalvěj nechá doutnat v pokoji po dobu jedné hodiny, počet vzdušných bakterií se sníží až o 94%.

Místnost zůstala téměř zcela dezinfikována po dobu více než 24 hodin.

I po 30 dnech od vykouření nebylo v místnosti možné detekovat sedm kmenů choroboplodných bakterií, které se v místnosti dříve nacházely.

Ukázali jsme, že pomocí léčivého kouře lze ze vzduchu v uzavřeném prostoru zcela vymýtit různé bakterie škodlivé lidem nebo rostlinám“, napsali autoři studie z Národního ústavu pro výzkum rostlin v Indii.

Bílá šalvěj se v přírodní medicíně používá také vnitřně jako silný antiseptický a protizánětlivý přípravek.

Dým této rostliny také zároveň odpuzuje hmyz.

5231-12!560x560

 

Jak postupovat při vykuřování

Umístěte svazek šalvěje na nehořlavý povrch (vhodné jsou i kameninové nádoby), zapalte a jakmile se oheň rozhoří, sfoukněte jej a svazek nechte pouze doutnat.

K vyčištění celého bytu či domu se s podložkou s doutnající šalvějí pohybujte po prostoru. Začněte u vchodových dveří, zaměřujte se také na rohy místností a uzavřené prostory, jako např. skříně. Soustřeďte se i na obzvláště živé oblasti, kde se hodně chodí nebo tam, kde je vyvíjena mentální aktivita (kolem počítače).

Tento očistný rituál se doporučuje provádět alespoň jednou za rok. Při pravidelné očistě pak 1x týdně nebo v případech kdy máte pocit, že jste obklopeni negativní energií.