KOMPLETNÍ VÝPRODEJ A UKONČENÍ E-SHOPU! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Ametyst – vlastnosti, umístění a výskyt

Ametyst je kámen 7. čakry (nejvyššího centra). Je symbolem čistoty ducha a meditace, povznáší k vyššímu duchovnímu poznání a pomáhá nám objevovat sebeobětování, lásku, nezištnost i pokoru.

Díky těmto vlastnostem nám otevírá cestu do jiných dimenzí bytí a nových stavů mysli. Probouzí v nás intuici a směřuje naše myšlení k tvořivé práci.


VLASTNOSTI AMETYSTU

Ametyst je na pohled velmi krásný kámen. Některé surové kousky mohou být nádherně broušené, dokonce mohou připomínat diamanty. Jiné surové kousky jsou ponechány tak, jak je vytvořila příroda a jde tak vidět jejich úžasná krystalická struktura.

Při prosvětlení ametystů vás okouzlí svou zajímavou barvou, která hraje především odstíny fialové. Může ale přecházet až do transparentní nebo krémově bílé.

Dle znamení zvěrokruhu se může nejlépe hodit pro ryby, střelce a panny. Tmavě fialový ocení nejvíce kozorohové a ametysty s purpurovým odstínem sedí jako ušité na míru lidem ve znamení štíru a berana.

Jedná se o kámen s mimořádnou ochrannou silou. Svého nositele brání před psychickými útoky proměňováním energií v lásku.

Jako přírodní sedativum blokuje geopatogenní zóny a negativní energii prostupující z prostředí kolem nás. Vyrovnávací síla pomáhá při meditacích a podporuje také spirituální uvědomění si všech souvislostí.

Drúzy z ametystu


LÉČIVÉ ÚČINKY AMETYSTU

Ametyst byl pro svou barvu a vlastnosti uctíván mnoha národy. Například staří Řekové věřili, že chrání své nositele před zlobou a opilstvím. Ametyst je kámen s univerzálním použitím. Posiluje naší vůli, podporuje intuitivní mimosmyslové vnímání a otevírá duši novým myšlenkám a ideálům

Uklidňuje spánek a chrání před špatnými sny. Posiluje rodinné vztahy a přátelství a mírní spory.

Má velkou ochranou sílu před negativní energií. Velké prostory můžete očišťovat od negativní energie umístěním ametystové drúzy do místnosti. 

Zdravotní význam ametystu se točí kolem jeho působení proti rozličným bolestem, zejména bolestem hlavy. Proti těm se přikládá na čelo jakoby třetí oko, nebo s ním lze masírovat spánky a zátylek v závislosti na tom, kde pociťujeme největší bolest.

 

ČIŠTĚNÍ A NABÍJENÍ AMETYSTU

Ametyst se hodí pro čištění obytných prostor od elektrosmogu a negativních energií. Nejlépe pro tyto účely poslouží společně s křišťálem a růženínem.

Ametyst je pak ale čas od času potřeba očistit. Nejlépe pravidelně. Po použití čistíme tekoucím proudem vlažné vody nebo v nádobě s vodou s přiloženým křišťálem.

Ametyst, obdobně jako třeba růženín, může na přímém slunci ztrácet barvu, proto jej nabíjejte pouze na velmi mírném slunci nebo ve stínu.

 

UMÍSTĚNÍ A VYUŽITÍ AMETYSTU

Ametyst lze nosit kdekoliv na těle a při bolestech jej lze pokládat na postižené místo těla.

Pro klidný spánek jej můžete pokládat pod polštář anebo jinde, kde bude dostatečně blízko hlavy, ta totiž hodně ovlivňuje kvalitu vašeho spánku.

Jestliže se budete někdy cítit ve stresu nebo nervozitě, doporučuje se držet ametyst v ruce a jen tak chvíli setrvat v klidu.

Pokud byste chtěli harmonizovat prostředí v nějaké místnosti, můžete jej pokládat v podstatě kdekoliv v místnosti (v případě geod), ale dobře budou fungovat protilehlé rohy, geometrický střed místnosti anebo poblíž elektrických přístrojů, aby zachytil jejich elektrosmog.

Mějte však vždy na paměti, že bude-li směřovat hrotem od vás, bude energii odebírat. Pokud jej otočíte hrotem k sobě, bude vám energii doplňovat. Skvělé prospívá pověšený na krku tak, aby spočíval na srdci.

Valounek z ametystu

 

NALEZIŠTĚ A VÝSKYT AMETYSTŮ

Největší přírodní naleziště jsou v Jižní Americe v Brazílii. Tam se vyskytují nejen krásné krystaly a drúzy, ale také velké ametystové geody. Další velká naleziště se nacházejí v Uruguayi, která je známá především sytě fialovými geodami.

I v Česku se dají najít překrásné ametysty. Jedním z nejvýznamnějších českých nalezišť je Vysočina, kde se v okolí vesnic Česká Mez, Nové veselí a Budeč našly ty nejhezčí ukázky tohoto kamene.

Ametysty nalezené u nás mají různé sytosti fialové barvy, někdy jsou dokonce zcela průsvitné a tu a tam obsahují tzv. fantomy. To jsou menší krystaly uvnitř větších krystalů.

Pokud byste si také rádi nějaký ametyst zakoupili, zkuste se poohlédnout na výběr ametystů v našem e-shopu.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.