KOMPLETNÍ VÝPRODEJ! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Akvamarín – vlastnosti, druhy, účinky

Už na první pohled je na akvamarínu něco uklidňujícího. Je v něm jakási energie. Zkrátka evokuje v nás čistotu krystalických vod, radost a štěstí. Podívejme se blíže na tento čistící a uklidňující energetický kámen.

Jeho jméno je odvozeno z latinského aqua marina, což znamená mořská voda. Jedná se o odrůdu berylu se světle modrou až zelenomodrou barvou. V zelenomodré barvě se jedná o cenově poměrně snadno dostupnou variantu, avšak tmavší a sytější modrá může vaši peněženku odlehčit citelně více.

Většina pochází z Brazílie, Kolumbie, Madagaskaru, Indie a Ruska.

Dnes se považuje za tradiční dárek k 19. výročí svatby. Zajímavostí je, že jej ve středověku někteří nosili jako ochranu před drby.

Vlastnosti akvamarínu

Jeho barva je vyvolána oxidy železa v jeho chemickém složení. Na mohsově stupnici má tvrdost 7,5-8, což ukazuje, že je poměrně tvrdý. Bohužel ale je také poměrně křehký. Snadno se může stát, že jej zlomíte.

Při dlouhé době na slunečním svitu může mírně ztrácet na sytosti své barvy. Z toho důvodu je většina akvamarínu ve šperkařství tepelně ošetřena (tím se zvyšuje sytost jejich barvy). Avšak mnoho lidí si právě oblíbilo surové akvamaríny pro jejich pestrou paletu modrých a modrozelených odstínů barev.

 

Náramek z akvamarínu

Účinky akvamarínu

Jedná se o kámen ovládaný Měsícem a ve svých léčebných účincích je s nimi srovnáván. V první řadě je potřeba vyzdvihnout jeho silnou a uklidňující energii. Dokáže výrazným způsobem čistit vaši vlastní energii a pomáhá tak k emocionálnímu uzdravení. Rovněž může pomoci prohloubit meditativní stavy.

Jeho působení nápadně připomíná šplouchání čerstvé oceánské vody… tak trochu hravá a rozpustilá, zároveň uličnická a přesto velmi přitažlivá, uklidňující a oživující. Z toho důvodu jej někteří používají v boji s prokrastinací, aby byli energičtější, disciplinovanější a vytrvalejší.

Čistí mysl a chladí konfliktní nálady, otevírá kanál pro jasnou a upřímnou komunikaci tím, že pomáhá říkat pravdu. Při náročných a stresujících prezentacích pomáhá hovořit jasně a bez hněvu.

Do vztahů přináší trpělivost a ohleduplnost. Budete se cítit empatičtější a ohleduplnější.

Vyberte si některý z akvamarínů v našem e-shopu.

 

Náhrdelník z akvamarínu

Vliv akvamarínu na zdraví

Má významnou schopnost napravovat nevyvážené emocionální stavy. Zmírňuje stres, chrání energii před vyčerpáním a negativitou. Pomáhá při meditaci.

Může být velkou oporou ve velkém smutku a pocitu ztráty. Zmírňuje fyzické příznaky emočního stresu, jako je zvýšení srdeční tep, potíže s dýcháním apod.

Umí léčit sennou rýmu a některé jiné alergie dýchacích cest.

Některé těhotné ženy jej nosí, aby ochránily své nenarozené dítě před různými problémy, anebo dokonce i potratem. Pomáhá tělu růst a regulovat hormony.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.