KOMPLETNÍ VÝPRODEJ! SLEVA NA VŠE 20% PŘI POUŽITÍ KÓDU Darek20. Sleva je platná do 30.4.2024.

Achát – vlastnosti, využití, původ i vzhled tohoto minerálu

Achát vlastně ve skutečnosti není pouze jeden minerál, ale hned více minerálů v jednom. Konkrétně kombinace křemene, opálu a chalcedonu. Je velmi pevný, odolný vůči mechanickému poškození i vůči kyselinám. Často se z něj vyrábí šperky ale i třecí misky či hmoždíře.

VZHLED ACHÁTU 
Achát ve své surové podobě vypadá na první pohled voskově lesklý a měkký. Většinou jsou patrné vrstvy i malé průsvitné krystalky různých velikostí.

Často se lze setkat s uměle dobarvovanými acháty, ale i od přírody mívají různé barvy. Avšak ty uměle barvené bohužel jen těžko mohou mít nějaké dodatečné léčivé účinky.

VLASTNOSTI ACHÁTU 
Achát má velmi zajímavé vlastnosti. Je to stálý kámen tvořený mikroskopickými krystaly křemene ukládaného ve vzájemně spojených proužcích.

Acháty se nejčastěji používají jako uzemňovací kameny, které dodávají citovou, rozumovou i tělesnou rovnováhu. Jako kámen schopný uklidňovat a konejšit funguje achát sice pomalu, ale zato velmi účinně.

Jeho mnohanásobné vrstvy mají schopnost vynášet na světlo dosud ukryté informace. V duševní rovině tak pomáhá svému nositeli, aby přijímal sám sebe a podporoval jeho sebedůvěru.

Nejlépe se hodí pro osoby ve znamení zvěrokruhu býka, blíženců, raka, panny, střelce a ryby.

Náramky z achátu

VYUŽITÍ ACHÁTU
Tento kámen stabilizuje auru, přetváří negativní energie a jeho očistná síla působí mocně na tělesné i duševní úrovni. Položený na srdci léčí citovou nevyrovnanost bránící přijímat lásku. Položený na žaludku nebo požívaný v podobě elixírů povzbuzuje trávící proces a ulevuje od gastritidy. Čistí slinivku břišní a lymfatický systém.

Podporuje duševní život, jelikož posiluje soustředění, lásku a odvahu být sám k sobě upřímný. Kromě toho také pomáhá vyvolávat vzpomínky vedoucí k tichému rozjímání a zužitkování životních zkušeností.

Z hlediska citů pomáhá překonávat negativní pocity, zahořklost a zlé vzpomínky, které někdy nosíme ve svém srdci. Vyvolává pocity bezpečí a jistoty, odstraňuje napětí. Léčí vnitřní zlobu a naopak v pozitivní rovině pomáhá posilovat lásku a odvahu.

Využijte léčivé účinky náramků z achátu a vybírejte z nabídky našeho e-shopu.

agate-933459_1920

KDE SE VZAL ACHÁT?
Název tohoto minerálního kamene je odvozen od původního starověkého názvu řeky Dirillo na Sicílii – Achates.

Největší naleziště se v současné době nachází už jinde, v Brazílii a Uruguayi. Nejsou to však jediná místa, acháty se dají najít snad po celém světě. Četná, i když o mnoho menší, naleziště jsou i u nás v České republice, zejména v okolí Turnova.

Každé naleziště má pro sebe charakteristickou barvu, ať už je to bílá, hnědá, šedá, modrá nebo zelená či růžová.

agate-5225886_1920

VLASTNOSTI ACHÁTU PODLE BAREV
V závislosti na konkrétní barvě se mohou účinky tohoto kamene poněkud lišit. Níže se můžete podívat, jaké nejdůležitější vlivy můžete od dané barvy očekávat.

Zelený achát
Podporuje především citovou a duševní empatii. Zesiluje schopnost rozhodování a blahodárně působí na zrak.

Modrý achát
Souvisí s elementem vody, přináší nám do života mír, klid, štěstí a naopak mírní stres. Kromě toho, že tlumí bolesti krční páteře, také podporuje léčbu štítné žlázy.

Šedý achát
Přiřazuje se elementu ohně a považuje se za ochranný kámen. Zmírňuje stres a umí dodávat novou energii.

Ohnivý achát
Rovněž souvisí s elementem ohně a kromě podpory vyrovnanosti pomáhá chránit před negativní energií.

Růžový achát
Jako spousta jiných narůžovělých minerálních kamenů se i růžový achát považuje za kámen lásky a rodiny.

Kompletní nabídku různých produktů z achátu naleznete v našem e-shopu.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO ČTENÁŘE A KUPUJÍCÍ: Mějte vždy na paměti, že použití drahých kamenů či minerálů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že na sobě cítíte příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte buď svého praktického lékaře, popř. příslušného ambulantního specialistu! Vezměte, prosíme, na vědomí, že neexistují žádné minerály a drahé kameny, které by měly fyzický účinek proti rakovině, leukémii a dalším zhoubným nemocem, stejně tak nemocem, které by mohly mít negativní dopad na zdraví. Důrazně upozorňujeme, že všechny zde uvedené údaje a též všechny údaje na všech stránkách webu www.buddhanaramek.cz, které obsahují informace o metafyzických vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jež jsou v lidových mýtech a tradicích nazývány jako „léčivé“ kameny, jsou pouze informativní, čerpané z obecně známých informací a zdrojů. Zdroji pro tyto informace jsou tisícileté mýty a tradice ohledně použití minerálů a drahokamů v lidovém léčitelství, publikované prostřednictvím masových médií ve formě tištěné i elektronické, dále pak běžně dostupná literatura – knihy, kde jsou publikovány údajné účinky na lidský organismus a psychiku. Tyto informace, jež jsou ve společnosti obecně rozšířeny, nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu prostřednictvím vědecky ověřených lékařských postupů a léčivých přípravků s ověřenými účinky. Až na výjimky nejsou tzv. „léčivé“ schopnosti minerálů a drahých kamenů, stejně tak, jako produktů z nich a s nimi vyrobených, jakkoliv vědecky ověřeny a jsou dány jen a pouze lidovou tradicí a mýty.